Sakury v soli
Že květiny neslouží jen jako ozdoba do vázy, ale patří i na talíř, dokazují recepty z jedlého kvítí a býlí v nedávno vydané Květinové kuchařce. Jak říká její autorka Jana Vlková - stačí se jen vydat na louky a do zahrad.
Co vás ke „kytkám k jídlu“ přivedlo?
Určitě celoživotní vztah k přírodě – jsem vystudovaná ekoložka. Zároveň jsem podědila kulinární geny, za něž vděčím babičkám a prababičkám; víceméně všechny byly výtečné kuchařky a vařily s láskou. Jídlem, respektive stravovacími návyky, jsem se pak začala zabývat coby kulinární koučka – dnes lidé vnímají vaření jako ztrátu času, jsou ve stresu, naházejí do sebe „mrtvá“ jídla, a z toho pak pramení jejich problémy od anorexie přes obezitu po držení nesmyslných diet.
↓ INZERCE
Předplaťte si Respekt a nepřicházejte o cenné informace.
Online přístup ke všem článkům a archivu
Články i v audioverzi a mobilní aplikaci
Možnost odemknout články pro blízké
od 150 Kč/měsíc