0:00
0:00
Astrounat Brázda
Odvaha nejen číst
8. 9. 20243 minuty

Vytáhne ministr Pavel Blažek proti Evropě?

Výkřiky na sítích od člena vlády, který naznačuje temný vývoj v Německu, jsou za hranou

Podnikatelský projekt Tomia Okamury je v ohrožení. Voliči SPD pomalu zjišťují, že pro ně strana nikdy nic neudělala, a tak zkoušejí jiné, nové radikály. Budou stejně zklamaní, protože i kdyby se dostali k moci, lidem nepomohou. Umějí jen strašit. Okamura proto přitvrzuje v kampani, aby ukázal, že mu ještě nezvlhl střelný prach. Jeho rasistická a nesmyslná kampaň, jež zachycuje zakrváceného černocha s nožem v ruce, kterého doprovází text: „Nedostatky ve zdravotnictví nevyřeší chirurgové z dovozu“, teď dorazila na pražské Václavské náměstí. Obří billboardy jsou nechutné a měly by skončit u soudu, problém ale máme hlavně jinde.

Co je Okamura zač, ví v této zemi většina lidí. A skoro je zbytečné cosi dodávat. Nicméně je otázka, jak si poradit s ministrem spravedlnosti Pavlem Blažkem, který je jen o trochu kultivovanější než Okamura.

↓ INZERCE

Na síti X mimo jiné napsal: „Do Evropy se vrací ,německá otázka‘. Němci se už zase ptají ,Co a čí je Německo?‘, následovat bude ,Kdo je Němec?‘. Tento vývoj je důsledkem pýchy a hluchoty vlivných hlasatelů tzv. progresivního liberalismu a multikulturalismu a týká se nejen Německa. Úkolem evropské demokratické pravice je a bude hněv a obavy lidí vnímat a usměrnit je do státní a evropské politiky tak, aby se udržely demokratické formy vládnutí.“

Předplaťte si Respekt a nepřicházejte o cenné informace.

Online přístup ke všem článkům a archivu

Články i v audioverzi a mobilní aplikaci
Možnost odemknout články pro blízké
od 150 Kč/měsíc