Jak startuje startup – proč jsme dnes bohatí, úspěšní a šťastní, i když by to do nás nikdo býval neřekl? Základ všeho je příběh. Náš začíná červencového odpoledne, když jsem se já, Zmrz, potkal s Linou, fitness trenérkou, programátorkou a modelkou, která ekologicky operuje děti v rovníkové Africe a dělá další věci, kvůli nimž byste chtěli být jako ona.
Dohodli jsme se mezi řečí ve frontě na zmrzlinu, že založíme startup. Jmenovat se bude Linazmrz? Ne ne, cool hmota v žaludku nám napověděla pravý byznysplán. A vznikla značka Zmrz-Lina. Nejdřív jsme pochopitelně jeli navštívit nejlepší zmrzlináře světa a dalajlamu a studovali staroegyptské receptury. Až stařičká babička Liny, která pamatuje ještě propagační oddělení v národním podniku Pragolaktos, nám poradila to nejdůležitější. Slibte každému všechno, co chce. Že to nemůžete splnit, nevadí.
Takže zmrzlina, po které budete štíhlí, mladí a zdraví? I když jí sníte na posezení rodinné balení? A ne, nebudete si pak připadat špatní a přejedení jako jateční prase. Guilt free zmrzlina, hřích bez hříchu. Dali jsme to na Instagram a prodávali. Vydělané miliony dáme dětem v rovníkové Africe, zatím jsme tam na průzkumu v luxusním rezortu.
Tento příběh se skutečně stal. A ne jednou. V poslední době se objevují malé značky nabízející zdravou zmrzlinu s více proteiny a nižším podílem tuků a cukrů. Ačkoli právě cukry a tuky dělají ze zmrzliny tu sladce hříšnou pochoutku, tyhle nehříšné varianty slaví úspěchy. Nejvíc americká firma…
Předplaťte si Respekt a nepřicházejte o cenné informace.
Online přístup ke všem článkům a archivu