Už dva roky provozuje úspěšný food blog Kamura´s Mise en Place, v televizi jí právě běží cestovatelská kuchařská show… Kamila Rundusová alias Kamu (26) figuruje v nejúspěšnější třicítce Čechů a Češek pod třicet podle časopisu Forbes, ale tvrdí, že ji nezajímá sláva, jen vaření.
Gastronomické zkušenosti jste sbírala u ikonického Jamieho Olivera v Londýně, sama však pro vaření nejraději používáte výraz punkové.
To souvisí s tím, že se do všeho vrhám po hlavě. Tedy na první pohled by se mohlo zdát, že ze dne na den měním plány, pálím za sebou mosty… Ve skutečnosti si jdu ale celý život za svým – a to je vaření.
Uvedete příklad?
Třeba minulý rok, aniž bych to dopředu do detailu plánovala, jsem si jednoho dne koupila letenku a odletěla do Vietnamu. Původně jsem měla cestovat s přítelem. Chvíli před odletem jsme se však rozešli a já se musela rozhodnout, zda měsíc cestovat sama, nebo vůbec. Chytla jsem se příležitosti a odjela. S batohem na zádech jsem procestovala centrální část a sbírala zkušenosti v malých rodinných bistrech, na trzích, u pouličních stánkařů, navazovala přátelství…
A tady vznikl nápad na televizní pořad…
Ke konci cesty se ke mně přidali dva kamarádi s kamerou. Tak vznikl nápad natočit cestovatelskou gastro show, představit skrze jídlo vietnamskou kulturu a historii. Konkrétní recepty pak diváky krok…
Předplaťte si Respekt a nepřicházejte o cenné informace.
Online přístup ke všem článkům a archivu