Petr Ocknecht (37) je propagátorem a průkopníkem entomofágie – na degustacích připravuje cvrčky, šváby či třeba moučné červy coby alternativu k běžnému jídelníčku. „Nejtěžší je překonat odpor. Pak ale zjistíte, že třeba termiti chutnají po oříškách, housenky soumračníků jako výtečné škvarky a mouční červi jsou lepší než grahamový chléb,“ líčí chuťové přednosti vybraných druhů hmyzí šéfkuchař.
↓ INZERCE
Předplaťte si Respekt a nepřicházejte o cenné informace.
Online přístup ke všem článkům a archivu
Články i v audioverzi a mobilní aplikaci
Možnost odemknout články pro blízké
od 150 Kč/měsíc
Mohlo by vás zajímat
Když máte pocit, že se v životě jen plácáte, možná je čas vyrazit za dobrodružstvím
Arthur C. Brooks, The Atlantic•20. 11. 2024