0:00
0:00
Společnost7. 10. 20122 minuty

Tajemství bistronomie

Co je crémant, fondant a a co comté?
Autor: Jitka Hejtmanová

Tohle jsme nikomu nikdy neřekli. Ale je to tak. Nevíme úplně přesně, co je crémant, fondant a comté. Nevíme, jak se to píše, a už vůbec ne, jak se to čte. Dokonce nevíme, zda se snoubí perlivé víno s perličkou. Víme ale, že taková neznalost se v restaurantech vyšší kategorie nepromíjí. Proto jsme až dosud mlčeli. Teď se však už nebojíme. Také do ČR již dorazila bistronomie. A tam, kde je bistronomie, mohou strávníci vyslovovat chybně, až komicky. Nebudou tam jimi pohrdat, ať už si dají k perličce cokoli.

↓ INZERCE

Předplaťte si Respekt a nepřicházejte o cenné informace.

Online přístup ke všem článkům a archivu

Články i v audioverzi a mobilní aplikaci
Možnost odemknout články pro blízké
od 150 Kč/měsíc