0:00
0:00
Hezké. Dobré26. 1. 20256 minut

Hezké dobré: Recepty

Knedla na sjezdovce

Od hran skluznice mi odletí sprcha sněhu. Zastavujeme u salaše Wieslechalm plni endorfinů ze sluncem zalitých sjezdovek nad rakouským Schladmingem. Stejně jako spousta dalších salaší tu používají maso a mléko z vlastního hospodářství. Všímám si, že tvar kytičky vyřezaný v dřevěném ostění ladí s tvarem lineckého, které mám na podšálku k čaji. Na toaletách se dá pozorovat přes prosklenou stěnu dovádění jehňat ve chlívku.

↓ INZERCE

Dozvídám se tu, že vyhlášený kuchař Richard Rauch stvořil pro šestnáct salaší rozesetých na zdejších sjezdovkách vždy po jednom nápaditém jídle z regionálních štýrských surovin. A že je tu z čeho vybírat! Dýňová semínka a temný lahodný olej z nich, kukuřičná polenta, tvaroh, zvěřina, brusinky, houby, horské sýry, špek, křen...

Předplaťte si Respekt a nepřicházejte o cenné informace.

Online přístup ke všem článkům a archivu

Články i v audioverzi a mobilní aplikaci
Možnost odemknout články pro blízké
od 150 Kč/měsíc