Knedla na sjezdovce
Od hran skluznice mi odletí sprcha sněhu. Zastavujeme u salaše Wieslechalm plni endorfinů ze sluncem zalitých sjezdovek nad rakouským Schladmingem. Stejně jako spousta dalších salaší tu používají maso a mléko z vlastního hospodářství. Všímám si, že tvar kytičky vyřezaný v dřevěném ostění ladí s tvarem lineckého, které mám na podšálku k čaji. Na toaletách se dá pozorovat přes prosklenou stěnu dovádění jehňat ve chlívku.
Dozvídám se tu, že vyhlášený kuchař Richard Rauch stvořil pro šestnáct salaší rozesetých na zdejších sjezdovkách vždy po jednom nápaditém jídle z regionálních štýrských surovin. A že je tu z čeho vybírat! Dýňová semínka a temný lahodný olej z nich, kukuřičná polenta, tvaroh, zvěřina, brusinky, houby, horské sýry, špek, křen...
Předplaťte si Respekt a nepřicházejte o cenné informace.
Online přístup ke všem článkům a archivu