0:00
0:00
Rozhovor28. 12. 201414 minut

Nejsem osvícený fazoláč

S kuchařem Jiřím Karvaiem o cestě žižkovského indiána k bezmasému jídlu

Jiří Karvai
Autor: Matěj Stránský

Česko má své slavné šéfkuchaře, jimž renomé většinou zajistily bifteky, svíčková nebo zvěřina. Vegetariánští „chefs“ jsou mnohem vzácnější. Jedním z těch, kteří umějí strávníky oslnit lahodně zpracovanou zeleninou, je Jiří Karvai. Bezmasá jídla se učil vařit v Kanadě, Anglii a Mexiku a před měsícem si otevřel bistro Green Spirit v jednom z malostranských dvorků. Menu nabízí stejně pestré, jako je jeho život.

↓ INZERCE

Předplaťte si Respekt a nepřicházejte o cenné informace.

Online přístup ke všem článkům a archivu

Články i v audioverzi a mobilní aplikaci
Možnost odemknout články pro blízké
od 150 Kč/měsíc