Konfitované kuřecí prso à la bažant obalené v anglické slanině s kapustovým pyré a glazírovanou červenou cibulkou. Nadýchaná příloha a delikátní svalovina na hranatém talíři. Vypadá a zní to jako z interhotelu. Ve skutečnosti je to však oběd ze školní jídelny, který minulý týden zvítězil v soutěži O nejlepší školní oběd. Soutěž má ukázat, že školní stravování je dnes rafinovaná služba pro dětské gurmety, což je začasté pravda. Dále má ukázat, že školní stravování je zdravé, což ovšem byla pravda před dvaceti lety.
↓ INZERCE
Předplaťte si Respekt a nepřicházejte o cenné informace.
Online přístup ke všem článkům a archivu
Články i v audioverzi a mobilní aplikaci
Možnost odemknout články pro blízké
od 150 Kč/měsíc
Mohlo by vás zajímat
Když máte pocit, že se v životě jen plácáte, možná je čas vyrazit za dobrodružstvím
Arthur C. Brooks, The Atlantic•20. 11. 2024