Předkrm, hlavní chod a dezert. Proč by to měli mít jen lidé? Aktivisté z Anglie volají: Také prase má chuť na tříchodové menu, tak proč mu nedat aspoň zbytky? Problém je, že právo prasat na zbytky je protiprávní.
Situace je tato. Jakmile složíme příbor, ze zbytků na našem talíři se stane bioodpad. Bioodpad má být podle směrnic EU řádně uskladněn, zlikvidován a zrecyklován – v bioplynové stanici, v kompostárně – či spálen v kafilerii. Restaurace i školní jídelny musí své kyblíky se zbytky předat za přísných bezpečnostních opatření prověřeným, autorizovaným a certifikovaným firmám, které je uloží stejně bezpečně jako odpad z Temelína.
↓ INZERCE
Předplaťte si Respekt a nepřicházejte o cenné informace.
Online přístup ke všem článkům a archivu
Články i v audioverzi a mobilní aplikaci
Možnost odemknout články pro blízké
od 150 Kč/měsíc