Návod Zdeňka Vykoukala zní na první pohled jednoduše. Žádná složitá chemie, žádné šlechtění, jen minimum zásahů. „Prostě to nechte růst, jak příroda velí,“ říká dlouholetý vinař, když prochází úzkými uličkami svého vinohradu. Pan Vykoukal má přitom smělý plán. Na Moravě se prý za posledních dvacet let, během nichž přešly vinice z rukou JZD zpět k soukromým pěstitelům, naučil vyrábět kvalitní víno už kdekdo. Kdekoli v Česku teď není problém koupit výsledky práce moravských vinařů a doby, kdy se často jednalo o nevábné patoky, jsou dávno pryč.
Tento článek je v plném znění dostupný předplatitelům.
Odemkněte si všech 48 článků vydání zakoupením předplatného. Pokud jste již předplatitel/ka, přihlaste se.
Pořízením předplatného získáte přístup k těmto digitálním verzím už v neděli ve 12 hodin:
Respekt.cz
Android
iPhone/iPad
Audioverze
Pokud jste v článku našli chybu, napište nám prosím na [email protected].